Studenternas Uppsala

Frijo startar med Studenternas

Frijos nystartade Uppsalaavdelning har fått uppdraget att grundlägga nya Studenternas idrottplats. Kund är In3prenör på uppdrag av Uppsala kommun sport- och rekreationsfastigheter. Arbetet inleds omgående och Frijos uppdrag ska vara slutfört 2020, då den nya arenan invigs.

Första etappen innebär schakter, rörläggning  samt grundläggning för den nya huvudbyggnaden med läktare. Arenan kommer att rymma 10 000 åskådare. Att jämföra med dagens kapacitet på 6000 åskådare.

-Det är jättekul för oss i Frijo att kliva in på Uppsalamarknaden med grundläggningen av nya Studenternas. Vi ska se till att läktarna och övriga anläggningen får en stabil grund som borgar för framtida sportbragder på Studenternas, säger Christer Åström, arbetschef Frijo Uppsala.

-Vi drar igång projektet omgående inledningsvis och är vi en liten grupp. Parallellt håller jag på att bygga upp vår nya avdelning och på lite sikt ser jag att vi behöver anställa platschef, kalkylator, arbetsledare och andra nyckelroller, säger Christer.

Studenternas IP är en klassisk utomhus arena i Uppsala. Anläggningen har funnits sedan 1909 och består idag av en vinterarena med två fullstora bandybanor samt en knattebana, och en sommararena med en fotbollsplan för elitmatcher och en friidrottsanläggning. Här spelas traditionellt den svenska bandyfinalen som lockar stor publik.